Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/multisite/domains/schoolpress.nl/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:290) in /home/multisite/domains/schoolpress.nl/public_html/wp-content/themes/mukam/functions.php on line 46

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/multisite/domains/schoolpress.nl/public_html/wp-includes/class.wp-styles.php:290) in /home/multisite/domains/schoolpress.nl/public_html/wp-content/themes/mukam/functions.php on line 46
036 5335349

Speelmaatje Pino

Sinds schooljaar 2014 – 2015 is de Panta Rhei in samenwerking met Kindcentrum Pino een peuterspeelzaal (PSZ) begonnen.
Waarom in een basisschool? Omdat we samen met het Kindcentrum werken aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Daarmee lopen we vooruit op het landelijk (streef-)beleid om te komen tot een Integraal Kind Centrum (IKC). Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) maken deel uit van het aanbod van Peuterspeelmaatje Pino.

Wat is VVE?

VVE staat voor: Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit is een verzamelnaam voor de methodische en systematische ondersteuning van de ontwikkeling van jonge kinderen ( in de leeftijd van twee – tot zes jaar). De voorschoolse periode loopt van twee- tot vier jaar. In de VVE worden hiervoor speciale programma’s gebruikt. De programma’s zijn gericht op de totale ontwikkeling van het kind en omvatten de volgende ontwikkelingsgebieden, ook wel ‘domeinen’ genoemd:

  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: Aandachtspunten binnen dit domein zijn bijvoorbeeld: hechtingsrelaties, autonomie, en de omgang met volwassenen, andere kinderen en jezelf.
  • Taal: Over de hele linie in onze kinderopvang is dit domein een hot item. Aandachtspunten binnen dit domein zijn bijvoorbeeld: experimenteren met klanken en letters, verhalen vertellen en woordenschatontwikkeling.
  • Rekenprikkels: Aandachtsgebieden binnen dit domein zijn bijvoorbeeld: omgaan met hoeveelheden en aantallen.
  • Motorische ontwikkeling: Hier gaat het om spel en beweging, met het oog op de lichamelijke ontwikkeling, maar ook in relatie tot de andere drie domeinen.

Lees voor meer informatie: http://www.kindcentrumpino.nl/psz